Profesoara Dănuța-Zoița Bonca a plecat la îngeri – Rămas bun, Om frumos!

Ca dascăl şi ca om, Dănuța-Zoița Bonca a fost mereu alături de cei aflaţi în necazuri şi nevoi, mărturie fiind nenumăratele sale fapte de bine din întreg parcursul vieţii sale.

În vârstă de 66 ani, profesor, membru fondator şi preşedinte al Fundaţiei Cultural Umanitare „Henri Coandă”, Dănuța-Zoița Bonca a fost autoare a reţelei naţionale de instituţii de învăţământ privat liceal şi postliceal „Henri Coandă”.

Preoții, credincioșii și membrii de susținere a proiectelor ce se derulează la Sucursala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Bisericii Albastre de la Parohia Oradea-Vii au transmis mesajul lor de profund regret pentru plecarea, atât de fulgerătoare, spre lumea celor drepți, a profesoarei Dănuța-Zoița Bonca.

Inițiatoare și susținătoare a multor proiecte culturale, sociale și filantropice, domnia sa a știut întotdeauna să ofere bucurie bătrânilor, bolnavilor, copiilor și tuturor celor mulți beneficiari de la Liceul „Henri Coandă” pe care l-a fondat și condus cu atâta înțelepciune ani de zile. 

„Dana-Zoița Bonca va rămâne prezentă în Biserica Albastră, a cărei credincioasă a fost până în ultimul moment. În urma daniilor oferite bisericii și Așezământului cultural, social și filantropic, precum și a contribuțiilor benevole avute la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului, la Catedrala Învierea Domnului din Oradea, la Mănăstirea Izbuc, la Parohia Lorău și la alte multe mănăstiri și parohii din județele Cluj și Bihor, profesoarei Dana-Zoița Bonca i s-a oferit, la data de 2 octombrie 2020, Diploma omagială 2020 – „Anul omagial al pastorației părinților și copiiilor”, „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Cu sfinții odihnește sufletul roabei lui Dumnezeu, Dana-Zoița Bonca ale cărei rămășițe pământești vor fi așezate spre veșnică odihnă alături de soțul ei, Valeriu, în satul natal, Lorău, astăzi, 9 decembrie 2020, la ora 12.00. Veșnica ei pomenire! Pomenirea ei din neam în neam!”, este mesajul transmis de părintele Gheorghe Nemeș, preot-filantrop.