Zece ani de filantropie la Biserica Albastră

Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

Preafericirea Voastră,

Vineri 18 Septembrie 2020, se împlinesc zece ani de la aprobarea, binecuvântarea și inaugurarea proiectului „Agapa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” la Parohia Oradea-Vii, de către Preafericirea Voastră, Preafericite Părinte Patriarh Daniel.

De atunci și până în prezent bătrânii, bolnavii, săracii și copiii fără de părinți și singuratici din Parohia Oradea-Vii și nu numai, au primit mâncare caldă și rece la domiciliu în toate zilele de peste săptămână.

Mii de persoane au beneficiat de ajutorul Sucursalei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” care este parte integrantă a Asociației Filantropia a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Pe lângă hrana necesară, s-au mai oferit și se oferă ajutoare economice pentru operațiile chirurgicale în țară și străinătate, cărucioare și bastoane pentru bolnavii cu diferite dizabilități, îmbrăcăminte pentru bolnavii care zac de mulți ani la pat, ghiozdane, rechizite și burse pentru elevii și studenții buni la învățătură, dar cu situație economică slabă.

În cursul anilor s-au desfășurat diferite întâlniri cu tinerii și vârstinicii cu ocazia unor expoziții de icoane pictate pe sticlă și lemn, precum și prezentarea țesăturilor și covoarelor lucrate cu multă măestrie de artiști populari.

La toate acestea a participat Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, aducând cuvânt de binecuvântare, felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți.

Cu fiască și veșnică recunoștință Vă aduc sincere mulțumiri Preafericite Părinte Patriarh Daniel, pentru prezența, binecuvântarea și inaugurarea proiectului „Agapa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și pentru Ordinul „Sfântul Apostol Andrei”, Ocrotitorul României, Clasa I, înmânat personal în fața Sfântului Altar al „Bisericii Albastre” la data de 18 septembrie 2010.

Cu smerenie și dragoste filială,

al Preafericirii Voastre,

fiu duhovnicesc,

Preot Gheorghe Nemeș

Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române