Biserica Ortodoxă, Sfântul Ierarh Nicolae din Oradea
Vă invită la hram

Duminică, 6 decembrie 2015 la Biserica Albastră din Oradea, cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, de la Parohia Ortodoxă Română Oradea-Vii, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei v-a avea loc slujba de hram.

Serviciile religioase vor începe cu Vecernia și Litia Sf. Ierarh Nicolae din data de 5 decembrie orele 17, când preoții slujitori vor aduce spre închinare racla cu Sfântul Mir adus de la moaștele Sf. Ierarh Nicolae din localitatea Bari, Italia. La otpustul serviciilor religioase, copiii din parohie și nu numai vor putea îmbrăca pomul de Crăciun în glas de frumoase și tradiționale colinde românești.

Duminică dimineața în ziua praznicului Sf. Ierarh Nicolae, începând cu ora 9 se va oficia slujba Utreniei și întâmpinarea în glas de clopote, flori, prapori și steaguri tricolore a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. La ora 10 se va da binecuvântarea pentru Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, fiind în fața Sfântului Altar un sobor de 12 slujitori în frunte cu Întâistătătorul Eparhiei de Oradea. Răspunsurile liturgice vor fi date de către elevii corului Diacon Nicolae Firu al Liceului Teologic Episcop Roman Ciorogariu.

Copiii grădiniței nr. 41 din cuprinsul parohiei Oradea-Vii, vor înălța un frumos buchet de colinde și apoi vor primi iconițe cu chipul Sf. Ierarh Nicolae și dulciuri.

Predica zilei de hram v-a fi rostită de către Preasfințitul Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei.

Soborul slujitor împreună cu toți credincioșii prezenți vor înălța rugăciune de pomenire pentru episcopii, preoții și toți binefăcătorii Sfintei Biserici, mutați la Domnul, precum și pentru cei 60 de tineri decedați în tragicul accident la clubul Colectiv din București.

Copiilor și tuturor credincioșilor prezenți li se vor oferi iconițe cu chipul Sf. Ierarh Nicolae și dulciuri. În fața trapezei și în jurul Sfintei Biserici se va servi mâncare caldă binecuvântată de Episcopul Oradiei pentru toți cei prezenți, iar spre seară un grup de tineri voluntari se vor deplasa la casele credincioșilor vârstinici și bolnavi cu mâncare caldă și diferite daruri.

Cuvintele de bun venit și de mulțumire pentru înalții oaspeți se vor rosti de către Preacucernicul Părinte Viorel Samașca-Nemeș, parohul locului și de către P.C. Părinte Gheorghe Nemeș, slujitor și coordonator al proiectelor ce se derulează la Centrul social-cultural Sf. M. Mc. Gheorghe de la Parohia Ortodoxă Română Oradea-Vii.

Vă invităm și vă așteptăm cu mult drag la Biserica Sf. Ierarh Nicolae

(Biserica Albastră)!

Preoții slujitori,

împreună cu Consiliul Parohial și Comitetul de la

Centrul social- cultural Sf.. M. Mc. Gheorghe

09-biserica-albastra