Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea Voastră,

Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, într-o perioadă de absență a credincioșilor în Sfintele Biserici din cauza pandemiei cauzată de virusul Covid-19 vin a Vă ruga să binevoiți a primi salutul pascal: „Hristos a Înviat!” din partea preoților slujitori de la „Biserica Albastră”, precum și a tuturor credincioșilor din Parohia Oradea-Vii care au urmărit cu multă sfințenie pe ecranul postului de televiziune Trinitas al Patriarhiei Române slujbele din toata perioada Postului Mare și ale Sfintei Învierii a Domnului nostru Iisus Hristos.

Sunt convins că bucuria credincioșilor mei este și bucuria tuturor credincioșilor din țară și diaspora care au putut urmări toate serviciile religioase la radio și televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

Toate acestea și încă multe altele se datorează talentului, inițiativei de care ați dat dovadă încă de pe vremea când ați fost Mitropolit al Moldovei.

Am speranța și nădejdea că la anul viitor Hristos cel Înviat din morți ne v-a aduce bucuria de a fi prezenți preoți și credincioși, tineri și vârstnici în Sfintele Biserici în fața Sfintelor Altare.

Acum s-a constatat când biserica a fost închisă din cauza epidemiei care este valoarea Bisericii, a Ierarhilor, a Preoților și a tuturor slujitorilor care iubesc podoaba Casei lui Dumnezeu.

Rugăm pe Hristos cel Înviat, pe Maica Domnului și pe toți Sfinții care împodobesc Biserica bimilenară să ne ajute ca la anul viitor să luăm Lumină din fața Sfântului Altar a Catedralei Neamului Românesc, ctitorie a Preafericirii Vooastre, Preafericite Părinte Daniel.

Am fost la Sfințirea Iconostasului și doresc să fiu împreună cu credincioșii mei și la sfințirea acestui sfânt monument închinat în memoria eroilor români care s-au jertfit pentru unitatea de neam și de credință.

Hristos a Înviat!

De Sfintele Paşti, anul 2020

Al Preafericirii Voastre,

Pr. Gheorghe Nemeș

Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române