Biserica Albastră – Parastas pentru eroii Revoluţiei

biserica-albastra

 

Zeci de orădeni au participat, ieri, la slujba de pomenire oficiată de preoţii de la Biserica Albastră în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, dar în special pentru acei care-şi dorm somnul de veci în Cimitirul Municipal Rulikowsky: slt Adrian-Victor Puşcău, slt Marius Cosma, slt Adrian-Dorin şi Neculai Tomozei.

Preoţii de la Biserica Albastră au oficiat, la sfârşitul slujbei de duminică, un parastas de pomenire, de aducere aminte cu recunoştinţă a eroilor care şi-au dat viaţa în Decembrie 1989 pentru Libertate, Pace şi Credinţă, printre ei numărându-se şi bihorenii slt. Adrian-Victor Puşcău, slt. Marius Cosma, slt. Adrian-Dorin şi Neculai Tomozei. Printre cei care au participat la slujba de pomenire au fost familii îndurerate, membrii Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei Române din Oradea, precum şi o parte dintre credincioşii care au fost prezenţi la slujba de duminică. Preoţii slujitori, împreună cu credincioşii, au încheiat serviciul religios cu un cuvânt omagial rostit de părintele Gheorghe Nemeş şi cu cântarea „Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.

Preotul Gheorghe Nemeş, membru al Asociaţiei Luptărorilor pentru Victoria Revoluţiei Române din Oradea, le-a reamintit celor prezenţi la biserică de evenimentele de cum 26 de ani, când „tineri cu piepturile goale au cerut Libertate, Pace” şi „au strigat Jos comunismul şi Jos ateismul”, dorindu-şi o viaţă mai bună. „Tot pentru bine luptăm şi alergăm şi acum”, a menţionat preotul Gheorghe Nemeş, care le-a reamintit credincioşilor de faptul că, în urmă cu 26 de ani, mii de oameni au venit la Biserica Albastră. În cuvântarea sa, Gheorghe Nemeş i-a îndemnat pe credincioşi să participe la manifestările pentru marcarea celor 26 de ani de la Revoluţie care vor avea loc marţi, 22 decembrie, de la ora 11.00, în Cimitirul Municipal, şi să depună câte o floare la mormintele eroilor îngropaţi aici. La final, copiii şi credincioşii au primit cadouri din partea Filantropiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Parohiei Oradea Vii.

 

Sursa: http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/biserica-albastra-parastas-pentru-eroii-revolutiei-159323.html