Pr. ADRIAN POPOVICI

DSC_0509Părintele Adrian Popovici s-a născut în data de 16 octombrie 1975, în localitatea Marghita, judeţul Bihor, din părinţii ortodocşi Dumitru şi Eugenia Popovici. Din anul 1998 este căsătorit cu Mariana Popovici.

Cursurile primare și gimnaziale le-a urmat în localitatea natală Săldăbagiu de Barcău, județul Bihor.

Începând cu anul 1991, a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox Român din Cluj-Napoca pe care l-a absolvit în anul 1996.

Începând cu anul universitar 1996 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea, obţinând în anul 2000 licenţa în specializarea Teologie Pastorală, susținând lucrarea cu titlul „Cultul Sfintelor Icoane în Biserica Ortodoxă”, la disciplina Îndrumări misionare, sub îndrumarea PS prof.univ.dr. Ioan Mihălțan.

În anul 2008 a absolvit cursurile de Masterat la Facultatea de Științe economice a Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, în specializarea Administrarea afacerilor.

În anul 1999 a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Ortodoxe Izvoarele, cu filia Viișoara, Protopopiatul Marghita, de către Preasfințitul Părinte Episcop Ioan Mihălțan.

În anul 2006 prin binecuvântarea PS Ioan a primit transferul la Parohia Ortodoxă Sânlazăr, același protopopiat.

Începând cu anul 2007 și până la sfârșitul anului 2008, prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost numit în funcția de Secretar protopopesc la Protopopiatul Marghita.

Din anul 2008, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei, a fost chemat la slujirea de consilier economic al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, unde activează până în prezent.

Între anii 2008 – 2010 a slujit la altarul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea.

În anul 2010 a fost numit preot coslujitor la Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din Parohia Ortodoxă Oradea – Vii, Protopopitul Oradea, unde slujește și în prezent.

În anul 2007 a fost distins cu distincția preoțească de iconom, iar în anul 2008 a fost distins cu cea de iconom stavrofor cu dreptul de a purta brâu roșu, cruce pectorală și bederniță.

A obținut gradul profesional definitivat în anul 2002, gradul profesional II în anul 2008 și gradul profesional I în anul 2012.

Articole recente

Comentarii recente

    Arhive

    Categorii

    Meta