Consemnări arhierești

9 septembrie 1990

Din toată inima binecuvântăm strădania Părinților slujitori de la Biserica Oradea-Vii C.F.R. și a bunilor credincioși de la această parohie.

† Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

4 iunie 1995

Prilej de pilduitoare întâmpinare a credincioșilor cărora le împărtășim binecuvântare, prețuire și dragoste.

† Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

† Antonie

Mitropolitul Ardealului, Crișanei și Maramureșului

4 iunie 1995

Binecuvântare arhierească

† Vasile Hossu

Episcopul Bisericii Greco-Catolice- Oradea

† Temfli Jozsef

Episcop Romano-Catolic- Oradea

 

21 noembrie 2000

Astăzi 21.11. 2000 am săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Albastră din Oradea. Am fost înconjurat cu o deosebită dragoste de credincioșii de aici în frunte cu vrednicul lor preot Gheorghe Nemeș.

Dumnezeu să le ajute!

† Petroniu Sălăjanul

10 octombrie 1999

Azi 10 Oct 1999 am săvârșit Sfânta Liturghie în această parohie.

Pr. Gheorghe Nemeș și Viorel Samașca

Spre slava lui Dumnezeu și pururea binefăcătorilor.

† Ioan

Episcopul Oradiei

29 octombrie 2004

În 29. 10. 2004 am efectuat o vizită pastorală în parohia Oradea-Vii. Am constatat cu mare bucurie că s-au făcut lucrări de înfrumusețare a bisericii prin purtarea de grijă a P.C. Parohi Gheorghe Nemeș și Viorel Samașca Nemeș.

Doamne binecuvintează pe cei ce iubesc podoaba casei Tale.

† Petroniu Sălăjanul

24 iunie 2005

Astăzi 24. 06. 2005, cu binecuvântarea P.S. Episcop Ioan al Oradiei, în prezența P.S. Arhiereu Vicar Petroniu Sălăjanul am săvârșit Sfânta Liturghie în frumoasa Biserică „albastră”. Rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze lucrarea Pr. Paroh Gheorghe Nemeș și a familiei sale în mijlocul poporului celui drept-credincios.

Cu toată prețuirea,

† Siluan

Vicar pentru Italia

† Petroniu Sălăjanul

4 aprilie 2006

După aproape 20 de ani am revăzut Biserica Albastră și privirea s-a mângâiat de tot ce am văzut. Misiunea Părintelui Gheorghe Nemeș s-a materializat în frumuseți văzute și în valori spirituale nevăzute. Doamne binecuvintează-l pe păstor și turma sa.

 

† Andrei

Arhiepiscop al Alba Iuliei.

3 octombrie 2006

În 03. 10. 2006 am săvârșit slujba Vecerniei în „biserica albastră” din Oradea și am sfințit casa parohială și complexul de asistență socială „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al parohiei Oradea-Vii.

† Petroniu Sălăjanul

24 făurar 2007

Civitas Varadensis, de mâine are un nou episcop în persoana Prea Sfințitului Sofronie, fostul episcop al românilor din Gyla, Ungaria.

Îi dorim pastorație dinamică, precum îi firea!

Parohul Nemeș Gheorghe, colegul meu de la Sibiu, a rămas același harnic și întreprinzător păstor cu inimă și mare suflet. Totul e o bucurie și în biserică îți vine să tot stai. Cred că Iisus se bucură că are așa prunci!

Vicarul, Viorel Samașca-Nemeș, fratele slujitor al seniorului Nemeș, sunt în pace și lucrează cu sârg.

Mă bucur că am venit în casa Domnului.

Este noapte cu lună!

Așteptăm pe Mirele Hristos să vină și să nu mai plece de la Oradea!

 

† Calinicus, misericordie Dei, episcopus

Provinciae, Argesis et Muscelensis

6 aprilie 2007

În Sfânta și Marea Zi Vineri, am slujit la Denia Prohodului Domnului, la minunata biserică albastră din Oradea. Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!

† Sofroniu al Oradiei

6 decembrie 2007

Cu voia lui Dumnezeu, Cel în Treime închinat, în ziua hramului Sfintei biserici Sfântul Ierarh Nicolae din Oradea-Vii, am săvârșit sfințirea antimiselor pentru toate bisericile Sfintei Eparhii a Oradiei, urmând apoi a sluji nesângeroasa jetfă pe noul antimis al bisericii.

Prea Sfânta Treime, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și ale Sfântului Ierarh Nicolae al Mirelor Liciei, să ocrotească Sfânta noastră Episcopie și pe noi, pe toți, de toată reaua întâmplare, de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți și de tot lucrul cel rău și viclean, dăruindu-ne, tuturor, darurile Sale cele bogate, mila și îndurările Sale și să ne covârșească întru bunătatea Sa.

† Sofroniu

Episcopul Oradiei 

și

Locțiitor de Episcop al Sălajului 

28 aprilie 2008

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

Săvârșit-am Dumnezeiasca Liturghie în a doua zi a luminatei Învieri a Domnului (28 aprilie) 2008, rostind și cuvântul de învățătură. Prea Sfântă Treime, Îți mulțumim pentru toate darurile Tale cele cerești.

† Sofroniu

Episcopul Oradiei Mari

30 noembrie 2008

Astăzi, 30 noembrie 2008, la pomenirea Sfântului Apostol Andrei cel Întâichemat, Ocrotitorul României, am săvârșit Sfânta Liturghie și pomenirea eroilor neamului, hirotonind în preot pe diaconul Sorin-Marcel Mance și în diacon pe ipodiaconul Ioan-Lucian Sotoc. De asemeni, am înălțat Te Deum, cu ocazia Zilei Naționale.

† Sofroniu

Episcopul Oradiei

18 septembrie 2010

Binecuvântare

Binecuvintează, Doamne această sfântă biserică ocrotită de Sf. Ier. Nicolae din Oradea, pe slujitorii și închinătorii ei, dăruindu-le pace și bucurie, sănătate și mântuire.

Felicitări pentru armonia dintre viața spirituală și activitatea socială desfășurată sub păstorirea P.C. Pr. Gheorghe Nemeș.

† Daniel                                                                                 † Laurențiu al Ardealului

Patriarhul României                                                          † Sofroniu al Oradiei

                                                                                                † Calinic Argeșeanul

                                                                                                † Casian al Dunării de Jos

                                                                                                † Visarion al Tulcii

                                                                                                 † Timotei al Aradului

                                                                                                 † Lucian al Caransebeșului

                                                                                                 † Gurie al Devei și Hunedoarei

                                                                                                 † Paisie Lugojanul

 

20 ianuarie 2013

În Duminica a douăzeci și noua după Rusalii, 20 ianuarie 2013, am liturghisit în biserica Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, Făcătorul de minuni, al parohiei Oradea-Vii, sărbătorindu-l pe Preacucernicul Părinte Gheorghe Nemeș, la împlinirea binecuvântatei vârste de 70 de ani de viață din darul Preasfintei Treimi.

† Sofroniu

Episcopul Oradiei

 

6 decembrie 2013

În ziua hramului, Sfântul Ierarh Nicolae, 6 decembrie 2013, am slujit la biserica parohiei Oradea-Vii, la împlinirea a șaptezeci și cinci de ani de la așezarea pietrei fundamentale a bisericii și optzeci și cinci de ani de la înființarea parohiei ceferiștilor din Oradea Mare, mulțumind, pentru toate binefacerile, Bunului Dumnezeu, recunoștință arătând Sfântului Nicolae pentru tot ajutorul dat.

† Sofroniu al Oradiei

6 decembrie 2014

În ziua hramului Sfântului Ierarh Nicolae, am slujit la Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Oradea-Vii și am hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Călin-Ionuț Boț, pentru parohia Cociuba Mică din Protopopiatul Beiuș.

 

† Sofroniu al Oradiei

 

6 decembrie 2015

La marea sărbătoare a hramului Sfântului Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei Făcătorul de minuni, 6 decembrie 2015, fiind și Ziua Domnului, Duminica a douăzeci și șaptea după Pogorârea Sfântului Duh, am slujit Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Oradea-Vii, cea dintâi biserică parohială ctitorită în Oradea Mare de obștea dreptmăritorilor creștini după Marea Unire și reînființarea istoricei Eparhiei Ortodoxe Române, biserică pe care credincioșii o cunosc și sub numele de „biserica albastră”, a cărei piatră de temelie a fost sfințită și așezată de vrednicul de pomenire Episcop martir Nicolae Popoviciu și la al cărei Sfânt Altar au slujit preoți aleși, de înaltă ținută sufletească, intelectuală, pastorală și națională, dascăli și filnatropi, liturghisitori desăvârșiți și părinți exemplari pentru poporul lui Dumnezeu de la marginea dinspre Occident a Neamului Românesc, în prezent fiind împodobită cu jertfelnica slujire pilduitoare a vrednicului Părinte Gheorghe Nemeș, a Părintelui paroh Viorel Samșca-Nemeș, membru în Adunarea Eparhială și delegat în Adunarea Națională Bisericească și a Părintelui coslujitor Adrian Popovici, consilier economic la Centrul eparhial.

Liturghia hramului a fost înfrumusețată cu răspunsurile liturgice date de corala „Diacon Nicolae Firu” al liceului confesional „Episcop Roman Ciorogariu”, școala ortodoxă din urbea de pe malurile Crișului Repede, precum și de mulțimea copiilor și tinerilor din parohie, dimpreună cu părinții și bunicii lor, poporul cel ales, bogat în număr și înzestrat cu daruri mari de Sus, prinosul Bisericii lui Hristos, spre preamărirea Prea Sântei Troițe, bucuria Sântului Nicolae și mântuirea tuturor iubitorilor de praznice duhovnicești, în hora cerească a Sfinților și Îngerilor Celui Preaînalt!

 

† Sofroniu al Oradiei Mari